NOVI SAD   Click for Novi Sad, Serbia Forecast
PANS
PANSWEB.COM
 

  Početna arrow ZANIMLJIVOSTI arrow TEKSTOVI arrow Kolica za bebe /deca-saveti-vozila/
Kolica za bebe /deca-saveti-vozila/ Štampaj E-mail
Vrednovanje korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Poslao/la: / Sent by mama Rada   
Thursday, 04 November 2010
Kolica za bebe


Postoji više vrsta dečijih kolica, sa različitim karakteristikama. Kolica sa korpom za novoroÄ‘enu bebu, zatim kolica koja imaju sedište za auto, najlaganija tzv. 'kišobran' kolica, kolica za blizance...
 
Prilikom kupovine treba obratiti pažnju na sledeće:
Jednostavnost sklapanja i rasklapanja kolica: najpraktičnija su ona koja možete da rasklopite i sklopite jednom rukom, kako bi druga ostala slobodna za držanje deteta. Takođe, veličina sklopljenih kolica je naročita bitna prilikom putovanja i transporta (u kolima, na primer), kao i način na koja su postavljena kada su sklopljena, odnosno položena u vozilu (tj. da li ćete ih morati naknadno nečim privezati).
Sedište: trebalo bi da se može lako spustiti u ležeći položaj, pogotovo ako su kolica namenjena novoroÄ‘enčetu.
Ručke: poželjno je da se njihova visina može podešavati kako bi, bez obzira na visinu lica koja će ih gurati, bila udobna, što znači, obično do visine struka.
Zatim, opcija da se sedište ili ručke mogu premestiti na suprotnu stranu kolica, kako bi imali mogućnost da beba bude okrenuta ka vama da je gledate dok je gurate, ili, pogotovo kad beba malo odraste, da gleda u smeru kretanja kolica.
Zaštitni pojasevi: najbolji su ako se vezuju u tri tačke, tj. da idu bebi oko struka i izmeÄ‘u nogu.
Točkovi: naročito prednji bi trebalo da mogu da se okreću u svim pravcima, kako bi mogli upravljati lako kolicima i samo jednom rukom. Pravilo je: što veći točkovi, lakše kretanje. Obratite pažnju i da li su ugraÄ‘ene kočnice, kako bi kolica čvsto stajala, dok ih ne pridržavate. Obratite pažnjiu i da prilikom šetnje imate dovoljno mesta za normalan korak, tj. da ne 'šutirate' kolica.
Pokrivač, tj. krov kolica, bi trebao biti deo koji se lako skida i preklapa, a odlično je ako ima i najlonski prozorčić, kako bi imali mogućnost vizuelne komunikacije s detetom. Za kišovite i snežne dane, ako ipak imate potrebu i tada da izvodite dete, obavezna je i nepromočiva navlaka za cela kolica, a navlaka ili pokrivač za noge, spada takoÄ‘e u dodatnu opremu koja je neophodna za hladnije dane.
Ostava za odlaganje sitnica, obično ispod sedišta, može veoma dobro da posluži za ostavljanje dečijih ili vaših stvari prilikom šetnje, mada i torba koje se okači na ručke (a koja može da se kupi u kompletu s kolicima) je funkcionalna ukoliko je njeno opterećenje srazmerno težini kolica, to jest ukoliko ne utiče na neophodnu stabilnost kolica vaše omiljene osobe.
 
Komentari
Dodaj Novi Pretraga RSS
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Prethodno / Previous   Sledeće / Next >


CONTENT

There no honor among thieves.
 

TRANSLATE
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

SAJTOVI OÄŒLAÅ IVAÄŒA

.
 
Pravda ne traži nagradu.
 
poslovni adresar - PANS - poslovni oglasnik