NOVI SAD   Click for Novi Sad, Serbia Forecast
PANS
PANSWEB.COM
 









  Početna arrow ZANIMLJIVOSTI arrow TEKSTOVI arrow Fizička aktivnost, rekreacija, vežbanje /sport-razonoda-medicina/
Fizička aktivnost, rekreacija, vežbanje /sport-razonoda-medicina/ Štampaj E-mail
Vrednovanje korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Poslao/la: / Sent by Trenažer   
Wednesday, 25 August 2010

Fizička aktivnost, rekreacija, vežbanje

 

Fizička aktivnost, rekreacija ili vežbanje je rešenje je za sve one koji žele da se vrate u formu ili da održe postojeću, imaju problema sa viškom kilograma, imaju bolove u leÄ‘ima ili jednostavno žele da budu fizički aktivni. Vežbajte kad god imate slobodnog vremena ili to jednostavno poželite. Pomoću vežbi ćete postići vitalnost organizma, neutralizaciju stresa i normalizaciju holesterola u organizmu. Pokreti i vežbe će vam promeniti spoljašnji izgled i harmonizovati rad vitalnih organa u telu kao i fleksibilnost mišića, neutralizaciju stresa. Vežbe su te koje podmlaÄ‘uju i stvaraju vitalnu osobu, jačaju psihološku i fizičku strukturu organizma. ÄŒak i oni koji nikada nisu trenirali uz lagani trening dobiće volju za daljim treniranjem.

Aerobik /aerobics/ vežbe uopšteno predstavljaju sklop vežbi praćenih muzikom koja daje osnovni karakter ovom sportu, a to je uživanje u ritmičnom izvoÄ‘enju vežbi, vrlo često koreografskom. Pri tom, vežbe utiču na razvoj motoričkih, funkcionalnih i psiholoških sposobnosti vežbača.

Fitnes /fitness/ podrazumeva dobar fizički izgled, dobro psihičko stanje i funkcionisanje u životnoj sredini. Ovi programi vežbanja svrstavaju se u red aktivnosti koje su posebno pogodne za razvoj i održavanje funkcionalnlh i motornih sposobnosti, kao i morfoloških obeležja, dakle onih dimenzija koje čine suštinu zdravstvenog stanja.
 
Pilates izdužuje i zateže telo, utiče na elegantno držanje, oslobaÄ‘a stres, doprinosi boljoj samokontroli i većem samopouzdanju. Posebno pilates vežbe podučavaju o svesnosti disanja i poravnavanju kičme, odnosno jačaju unutrašnje mišiće trupa, što je od velikog značaja za ublažavanje i predupreÄ‘ivanje tj. preventivu bolova u leÄ‘ima.

Joga /yoga/ je drevna tehnika fizičkih vežbi i vežbi disanja koja je nastala u Indiji. U sadašnje vreme, mnogi ljudi, naročito na zapadu vežbaju jogu iz različitih pobuda; jedni vežbaju radi fizičkog zdravlja, drugi radi razvijanja koncentracije, neki iz odreÄ‘enih filozofskih ubeÄ‘enja, a drugi da bi postigli unutrašnji mir i ravnotežu.

Masaža /massage/ je jedan od najstarijih i najjednostavnijih načina lečenja. Praktično i vrlo studiozno obraÄ‘ena tehnika masaže i akupunkture, dakle tehnike kako masažom i pritiskom prstima na odreÄ‘enim tačkama rasporeÄ‘enim po celom telu lečiti bolest, glavobolju, otkloniti stres i harmonizovati organizam. Akupresurne tačke protiv nervoze, depresije, za štitnu žlezdu, astmu i bronhitis, impotenciju itd.

Komentari
Dodaj Novi Pretraga RSS
Predrag   |93.86.126.xxx |28-09-2010 04:32:41
Izdajem u zakup na sat lokal u centru sportskim klubovima, grupama za vežbanje, ples, gimnastiku; itd. Lokal je opremljen strunjačama, muzikom, pogodan za vežbanje do 40 osoba.
Kontakt ime: Predrag
Telefon: 066/012-596
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Prethodno / Previous   Sledeće / Next >


CONTENT

Like father, like son; like mother, like daughter.
 

TRANSLATE
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

SAJTOVI OÄŒLAÅ IVAÄŒA









.
 
Ispod prljave odore često se krije mudrost.
 
poslovni adresar - PANS - poslovni oglasnik