NOVI SAD   Click for Novi Sad, Serbia Forecast
PANS
PANSWEB.COM
 









  Početna arrow TEKSTOVI arrow SavrÅ¡eno ispeglana koÅ¡ulja /saveti-moda/
SavrÅ¡eno ispeglana koÅ¡ulja /saveti-moda/ Štampaj E-mail
Vrednovanje korisnika: / 0
LošeNajbolje 
Poslao/la: / Sent by Nevena, Stara Pazova   
Wednesday, 23 June 2010
Savršeno ispeglana košulja


Za muškarce - amatere u peglanju
 
 
Evo uputstvo u četiri jednostavna koraka za muškarce koji žive sami ili su ih žene ostavile same da se snalaze sa peglanjem. Odmah na početku da napomenem da ne moraju da love žrtvu za taj poslić, imajući u vidu da peglanje nije uopšte bauk, već je veština koju je vrlo lako savladati, pogotovo ako se pridržavate sledećih saveta.
 
Pre nego što počnete sa peglanjem, imajte u vidu da se pamučne košulje peglaju vrelom peglom, što znači da treba da podesite temperaturu pegle na maksimum, i obavezno koristite peglu na paru. Peglom treba praviti prave poteze (od gore prema dole), nikako kružne. Posao će vam biti prilično olakšan ako upotrebite malo štirka u obliku spreja, koji možete kupiti u većini prodavnica. Ukoliko u kući nemate dasku za peglanje, treba staviti na kuhinjski sto deblji frotirski peškir.
 
Korak 1: Treba početi od unutrašnje strane kragne. Peglajte od špiceva prema srednjem delu koji se, kada obučete košulju, nalazi iza vrata. Na taj način će savijeni okovratnik sakriti sve porube i nabore koje eventualno napravite pri peglanju. Sada treba da okrenete košulju i na isti način (od špiceva ka sredini) ispeglajte lice okovratnika.
 
Korak 2: Sledeći na redu je umetak (deo koji ide preko oba ramena i gornjeg dela na leÄ‘ima košulje). Počnite od vrha ramena i peglajte ka srednjem delu leÄ‘a.
 
Korak 3: Manžetne su sledeći izazov. Ispeglajte ih najpre s naličja, a zatim s lica. Poravnajte rukave, zatim ih ispeglajte počevši od one strane na kojoj se otvara manžetna. Zatim ispeglajte suprotnu stranu.
 
Korak 4: Završni potezi. LeÄ‘a košulje peglajte odozgo (od ramena) prema dole (ka porubu). Okrenite košulju, zatim ispeglajte desni prednji deo na isti način. Posebno obratite pažnju na deo oko i ispod dugmadi. Taj deo treba peglati vrhom pegle (novije, odnosno modernije pegle imaju specijalno dizajnirani usečeni vrh koji omogućava lakši pristup predelu oko dugmadi). Na kraju, ispeglajte prednju levu polovinu košulje i plastron na kojem se nalaze rupice.
 
Komentari
Dodaj Novi Pretraga RSS
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Prethodno / Previous   Sledeće / Next >


CONTENT

The devil has the best tunes.
 

TRANSLATE
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

SAJTOVI OÄŒLAÅ IVAÄŒA








.
 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Ne treba svaku grešku proglašavati glupošću.
 
poslovni adresar - PANS - poslovni oglasnik