NOVI SAD   Click for Novi Sad, Serbia Forecast
PANS
PANSWEB.COM
 









  Početna arrow TEKSTOVI arrow Bajke imaju srećan kraj /ljubav-deca-proza/
Bajke imaju srećan kraj /ljubav-deca-proza/ Štampaj E-mail
Vrednovanje korisnika: / 1
LošeNajbolje 
Poslao/la: / Sent by Željana Nakovski   
Wednesday, 13 March 2013

Bajke imaju srećan kraj

  

Život piše romane, a ja ću vam ispisati bajku, jer jedino se one uprkos svemu završavaju srećno!
Zovem se Željana, imam 29 godina, lep i napokon srećan i ispunjen život. Kažem napokon, jer sam ja neko ko je dugo gazio po trnju da bi došla do svog cilja...
Upornost se isplatila, sve što sam prošla bilo je vredno truda, jer sad imam svog sina Nikolu.
Kad sam se udala, jedina želja mi je bila da što pre doÄ‘e do proširenja porodice, želela sam troje dece, i mislila da je to lako. Ubrzo sam ostala trudna, ali na žalost došo je do spontanog pobačaja. Teško sam to podnela.
Ubrzo sam ponovo ostala trudna a još brže je došlo do drugog spontanog pobačaja. Bio je to jak udarac, prolila sam mnogo suza, bilo je tu dosta pitanja ali ne i odgovora. Prihvatila sam stvarnost i rešila da pokušam ponovo, u nadi da će sve biti dobro.
Prošlo je dve godine a ja nisam ostala trudna. Pomalo očajna u dogovoru sa suprugom, rešili smo da probamo vantelesnu oplodnju. Ni ona nije uspela. Još jedan udarac, jedno mučno iskustvo koje je ostavilo dosta bola i viška kilograma zbog hormonske terapije.
Išli smo na još dve insemenacije, ni one nisu urodile plodom. Nismo hteli da odustanemo, nadala sam se da ću ostati u drugom stanju. Napokon ponovo sam ostala trudna posle tri godine i to blizanci. Mojoj sreći nije bilo kraja. Shvatila sam to kao nagradu za sve sto sam prošla do tad i sa nestrpljenjem očekivala svoja dva sina.
Prerano je svemu došao kraj. Jedan plod je bio nepravilno razvijen a pošto su bili jednojajčani blizanci, ostala sam bez obojice. I sad kad pomislim na to krenu mi suze.
Ubrzo je usledila još jedna trudnoća, koja se kao i prethodne završila spontanim pobačajem. Nisam videla izlaz iz te situacije, sve što sam gradila, u šta sam verovala i želela, srušilo se.
U svemu sam videla problem i tamu, želela sam da nestanem i zaboravim sve. Moji najbliži mi to nisu dozvolili, hvala im za to. Pronašla sam smisao života u drugim stvarima, ispunjavale su me i okupirale sitnice.
I kao što posle kiše doÄ‘e Sunce i meni je krenulo bolje... Ponovo sam ostala trudna, i to sam saznala u desetoj nedelji. Sve je bilo ok. Aprila sam uradila aminocintezu, rekli su mi da je dečak i da ga očekujemo 22-28. avgusta.
Ali, iznenađenjima nikad kraja. 13. maja dobila sam porođajne bolove (u 26. nedelji trudnoće - 6. mesec). Uz dosta komplikacija, porodila sam se 14. maja, dobila sam sina, bio je težak 730 g, dug 32 cm.
Bila sam srećna i zabrinuta. Odmah je prebačen u dečiju bolnicu u Novom Sadu, gde sam mu se i ja pridružila. Proveli smo tamo tri meseca. Prošli smo kroz dosta teških trenutaka, mnogo komplikacija, dve operacije...
Avgusta smo došli kući. Bitka je okončana u našu korist. Nikola je dobro, smeje se i uživa u svom domu, sa svojom porodicom; svima je centar sveta i sve se vrti oko njega. Dobro napreduje, lepo se pravilno razvija i raste, uz fizikalni tretman koji su mu preporučili dostićiće svoje vršnjake, a nama će uz njega ružne stvari ostati uspomene.
Njegov osmeh leči sve rane, a osmeh uliva nadu, a ruke nežno miluju. On je sad naš život.
Presrećni smo što se naša želja ispunila. Imamo dete, naš san se ostvario. Posle mnogo teških udaraca, uživamo u svakom trenutku i nadamo se što skorijem proširenju porodice. Nisam i neću odustati od toga, uprkos svemu što mi se desilo idem dalje, želim i drugo i treće dete.
Jer kao što sam rekla na početku, BAJKE IMAJU SREĆAN KRAJ!

Komentari
Dodaj Novi Pretraga RSS
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Prethodno / Previous   Sledeće / Next >


CONTENT

Do unto others as you would others do unto you.
 

TRANSLATE
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

SAJTOVI OÄŒLAÅ IVAÄŒA








.
 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Treba osuditi sudiju, ako je krivac oslobođen.
 
poslovni adresar - PANS - poslovni oglasnik