NOVI SAD   Click for Novi Sad, Serbia Forecast
PANS
PANSWEB.COM
 









  Početna arrow TEKSTOVI arrow Pomoć u kritičnim situacijama /saveti-tehnika/
Pomoć u kritičnim situacijama /saveti-tehnika/ Štampaj E-mail
Vrednovanje korisnika: / 1
LošeNajbolje 
Poslao/la: / Sent by Lady Lady   
Thursday, 04 March 2010

Pomoć u kritičnim situacijama

 

Možda neko već zna, ali vrlo je korisno znati...

 
AKO VAS IKADA LOPOV ILI NEKO DRUGI PRISILJAVA DA PODIGNETE NOVAC NA BANKOMATU...
Unesite svoj PIN naopako. Tako, ako je vaš PIN 1254, vi unesite 4521. Bankomat će vam dati vaš novac, ali će to automatski prepoznati kao poziv upomoć i alarmiraće policiju za koju lopov ne zna. Ta opcija postoji na svim bankomatima, ali mnogo ljudi to ne zna.
 
KAKO BILO GDE U SVETU POZVATI HITNU POMOĆ, POLICIJU...
Jedinstveni broj za vanredne situacije koji se sa mobilnog telefona može pozvati bilo gde u svetu je 112. Ukoliko se naÄ‘ete van signala vaše mreže, a u pitanju je vanredna situacija, pozovite 112 i vaš telefon će tražiti bilo koju postojeću mrežu na mestu gde se nalazite. Potom ćete na displeju videti brojeve hitnih službi za područje u kojem se nalazite. Zanimljivo je: broj 112 možete birati čak i kada je tastatura na vašem telefonu zaključana. Probajte i sami!
 
KLJUÄŒEVI ZA DALJINSKO OTVARANJE AUTA SU OSTALI ZAKLJUÄŒANI U AUTU...
Ovaj će vam trik jednom možda zatrebati. Ako zaključate ključ od auta u autu, a rezervni ključ imate kod kuće, uradite sledeće: nekoga ko je u kući sa vašeg mobilnog telefona zovnite na njen/njegov mobilni. Vaš mobilni držite 30-tak centimetara od vrata vašeg auta. Osoba u vašoj kući treba držati u ruci ključ vašeg auta blizu mobilnog telefona sa pritisnutim dugmetom za otključavanje. Vaš auto će se otvoriti. Udaljenost uopšte nije bitna, važno je samo da na mobilni pozovete osobu kod koje je rezervni daljinski ključ za otvaranje vašeg auta.
 
SKRIVENA REZERVA U BATERIJI VAŠEG MOBIILNOG TELEFONA...
Zamislite da je baterija vašeg mobilnog pri kraju, potreban vam je telefon, a punjač nije kod vas. Nokia telefoni imaju mogućnost rezervne snage baterije. Da biste je aktivirali, ukucajte * 3 3 7 0 # i vaš telefon će imati 50 % dopunjenu bateriju. Telefon će ovu rezervu nadoknaditi tokom sledećeg punjenja baterije.
 
KAKO POTPUNO ONEMOGUĆITI KORIŠTENJE VAŠEG MOBIILNOG AKO GA NEKO UKRADE...
Prvo morate znati serijski broj vašeg mobilnog telefona. Da biste saznali koji je to broj, ukucajte * # 0 6 # i na displeju će se pojaviti 15-cifreni broj. Ovaj broj je jedinstven za vaš aparat. Zapišite taj broj i čuvajte ga na sigurnom. Ako vam neko ukrade telefon, pozovite vašeg operatera, izdiktirajte serijski broj, i operater će moći blokirati vaš telefon, koji će biti potpuno beskoristan čak i ako lopov promijeni sim-karticu. Iako verovatno nećete dobiti nazad vaš telefon, barem ćete znati da kradljivac od njega nema ništa. Kada bi svi ovako postupali, dalje kraÄ‘e mobilnih telefona ne bi imale svrhe.
 
 
Prenosite dalje ove korisne informacije.

Komentari
Dodaj Novi Pretraga RSS
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Prethodno / Previous   Sledeće / Next >


CONTENT

A loaded wagon makes no noise.
 

TRANSLATE
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

SAJTOVI OÄŒLAÅ IVAÄŒA








.
 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Nama dobro, nikome loše.
 
poslovni adresar - PANS - poslovni oglasnik