NOVI SAD   Click for Novi Sad, Serbia Forecast
PANS
PANSWEB.COM
 

  Početna arrow TEKSTOVI arrow Patogena zračenja /fizika/
Patogena zračenja /fizika/ Štampaj E-mail
Vrednovanje korisnika: / 1
LošeNajbolje 
Poslao/la: / Sent by Mihajlo, Å abac   
Monday, 21 December 2009

Patogena zračenja

 
Pod pojmom patogenih zračenja podrazumevamo energetska dejstva svog okruženja koja štetno utiču na fizičko i mentalno zdravlje: direktno (promenom metabolizma ćelija) ili delovanjem preko nervnog sistema.
Deformacije magnetnog polja prostora u kome živimo i radimo štetno utiču na fizičko zdravlje, narušavajući imuni sistem i metabolizam, koji mogu dovesti do širokog spektra oboljenja. Na psihičkom planu patogena zračenja uzrokuju depresivnost, agresivnost i preosetljivost na stres.
Razlikujemo sledeće vrste patogenih (štetnih) zračenja: podzemna (niskofrekventna), kosmička (visokofrekventna) i tehnička zračenja.
 
Podzemna (niskofrekventna) zračenja
Zemlja prirodno vibrira na frekvenciji od 7 Hz. Celokupan život na zemlji, uključujući ljude, prilagoÄ‘en je toj frekvenciji. Ona je neophodna za normalne životne funkcije. Svako narušavanje pomenute frekvencije izaziva poremećaj u organizmu, a ako duže potraje, može da izazove ozbiljne posledice po zdravlje. Podzemna zračenja imaju frekvenciju ispod 1 Hz. To su zračenja podzemnih voda, geoloških raseda, zatvorenih šupljina, zračenja ruda, itd. Na primer, svaka podzemna voda, dok se probija kroz porozne slojeve zemlje, stvara više štetnih zračenja  koja se daleko prostiru.
 
Kosmička (visokofrekventna) zračenja
U svojim istraživanjima patogenih zračenja, dr Ernest Hartman je opazio pravilno periodično ponavljanje nekih zračenja, što se svakako nije moglo odnositi na podzemna zračenja. Daljim istraživanjem je ustanovio da postoje energetski zidovi debljine 20 cm koji se pružaju po pravcu sever-jug i istok-zapad i čine mrežu sa pravougaonicima 2x2.5 m. Mreža je po njemu nazvana Hartmanova mreža. Secišta zidova Hartmanove mreže nazvana su Hartmanovi čvorovi i oni su posebno patogeni. Ako se kosmička zračenja naÄ‘u u sadejstvu sa nekim drugim zračenjem, makar i sasvim zanemarljivim, zajedno postaju veoma štetna i postoje indicije da su u takvim slučajevima kancerogena. Posebno je opasna kombinacija podzemnih i kosmičkih zračenja. Organizam, koji se još delimično adaptira na jednu vrstu zračenja, ova kombinacija izbacuje iz ravnoteže i bolest je neizbežna pre ili kasnije. Prema radiestezijskim i medicinskim istraživanjima dr Nikole Videva, proizilazi da leukemija uopšte nema mogućnosti da se razvije bez ove kombinacije,  pa je jasno koliko je važno da joj ne budemo izloženi.
 
Tehnička zračenja
U tehnička patogena zračenja svrstavamo sva zračenja koja je stvorio čovek u procesu razvoja civilizacije, a koja danas ugrožavaju njegovo zdravlje. Tu spadaju zračenja raznih elektronskih i električnih ureÄ‘aja, trafo-stanica, satelitskih i radarskih antena, mikrotalasnih rerni, TV-a, kompjutera i sličnih ureÄ‘aja,  kao i sva zračenja prouzrokovana ili potencirana poremećajem prirodne sredine savremenim civilizacijskim sredstvima, na primer, efekat Faradejevog kaveza u zgradama od armiranog betona.
 
Komentari
Dodaj Novi Pretraga RSS
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Prethodno / Previous   Sledeće / Next >


CONTENT

Even a dog can distinguish between being stumbled over and being kicked.
 

TRANSLATE
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

SAJTOVI OÄŒLAÅ IVAÄŒA
.
 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Ko štedi štetočine, kažnjava nevine.
 
poslovni adresar - PANS - poslovni oglasnik