NOVI SAD   Click for Novi Sad, Serbia Forecast
PANS
PANSWEB.COM
 









  Početna arrow TEKSTOVI arrow Virusni grip - sprečite svinjski grip /saveti-medicina/
Virusni grip - sprečite svinjski grip /saveti-medicina/ Štampaj E-mail
Vrednovanje korisnika: / 1
LošeNajbolje 
Poslao/la: / Sent by Iboja FarkaÅ¡   
Thursday, 05 November 2009

Virusni grip - sprečite svinjski grip



Sprečite svinjski grip - odlični saveti
 
Dr Vinaj Golaj (Vinay Goyal), svetski autoritet na polju nuklearne medicine, sa više od 20 godina iskustva, podelio je nekoliko efikasnih saveta o kojima se nedovoljno govori.

Saveti dr Vinaja izuzetno su korisni s obzirom na prirodu globalne epidemije u kojoj je jednostavno nemoguće sprečiti dodir s virusom H1N1. Koje god mere opreza da preduzmete, verovatno ćete ipak doći u kontakt s virusom. Sam kontakt nije toliki problem - veći je problem sprečiti ga da oživi u telu i učini nas bolesnim.
Mesta na koja virus ulazi u naše telo su nozdrve i usta. Dok ste još uvek zdravi i nemate nikakvih simptoma infekcije H1N1 virusom, kako biste sprečili njegovu aktivnost i pojavu simptoma i razvoj sekundarnih infekcija, možete preduzeti neke izuzetno jednostavne korake o kojima se ne govori dovoljno u službenim uputstvima. Korisnost preventive naglašava se, nažalost, puno manje od "korisnosti" pravovremenog lečenja Tamifluom.
Dakle:
1. ÄŒesto perite ruke (o tome se dovoljno govori, ali nije na odmet ponoviti).
2. Hands-free pristup. To jest, suzdržite se nagona da dirate bilo koji deo lica. Pokušajte što manje da ruke prinosite licu (naravno osim kad jedete, perete se ili spavate).
3. Promućkajte u ustima i grgljajte dva puta dnevno toplu vodu u koju ste stavili malo soli. Naime, virusu H1N1 treba dva do tri dana od prvobitne infekcije grla ili nosa da zaživi u telu i počne da pokazuje karakteristične simptome. Obično grgljanje stvarno može sprečiti razvoj bolesti. Taj postupak sa slanom vodom imaće identičan učinak na zdravu osobu kao što će Tamiflu imati na bolesnog. Nemojte podcenjivati ovaj jednostavan, jeftin i moćan način prevencije bolesti.
4. Slično kao što to treba činiti s ustima, čistite barem jednom svakoga dana unutrašnjost nosa rastvorom tople slane vode. Ne morate biti vešti kao polaznici joge kojima je ovaj postupak rutina, ali snažno izduvavanje nosa i brisanje (tj. struganje) obe nozdrve komadićima vate koje ste prethodno umočili u slanu vodu nije teško i vrlo je učinkovito.
5. Dajte podsticaj prirodnom imunitetu hranom koja je bogata C vitaminom. Prvenstveno se to odnosi na citrično voće. Ako uzimate C vitamin u tabletama, pazite da uzimate onaj proizvod koji ima cinka kako bi poboljšali apsorpciju.
6. Pijte što veće količine toplih napitaka (čajeva, kafe, kakaa). Konzumiranje toplih napitaka ima isti učinak kao i grgljanje, samo u suprotnom smeru. Ono ispire žive viruse iz grla u želudac gde ne mogu preživeti i učiniti nas bolesnima.
 
Komentari
Dodaj Novi Pretraga RSS
toma  - Sprečiti svinjski grip   |188.246.51.xxx |06-11-2009 07:08:45
Nisam doktor i nemam moralno pravo da polemišem-želi m samo da dodam nešto korisno da bih pomogao sugrađanima.U apotekama se može nabaviti mali sprej pod nazivom " MARISOL "-rastvor morske soli sa prirodnim oligoelementima.Taj sprej je i namenjem za ušpricavanje u nos.Pa
predlažem da se on koristi radi zaÅ¡tite služnice nosa.Kad se uÅ¡prica malo natrljati-Å¡tapiÄ ‡em za uvo.Ne davati nikome na pozajmicu sprej,jer se on praktično ugura u nos,pa se u tom slučaju grip može i prenositi.
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Prethodno / Previous   Sledeće / Next >


CONTENT

A man is known by the company he keeps.
 

TRANSLATE
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

SAJTOVI OÄŒLAÅ IVAÄŒA








.
 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Vojska vredi koliko i vojskovođa.
 
poslovni adresar - PANS - poslovni oglasnik