NOVI SAD   Click for Novi Sad, Serbia Forecast
PANS
PANSWEB.COM
 











  Početna arrow Beogradska berza - BELEX
PANS - O nama Štampaj E-mail

 

- PANS je, od prvog broja štampanog izdanja (koji je važio za 1995/1996. godinu), zamišljen kao godišnji poslovni informator o privrednim subjektima na području Novog Sada, što i sam naziv potvrÄ‘uje s obzirom da je nastao kao skraćenica za: Poslovni Adresar Novog Sada.

- Od svog nastanka istakao se kvalitetom štampe, brojem oglašivača, preglednošÄ‡u korišÄ‡enja, kao i savremenim načinom poslovanja s obzirom da je bio praćen izdanjem u elektronskom obliku, u okviru sajta U Novome Sadu. Nakon duže pauze, tokom 2006. godine sajt je ponovo pokrenut i to proširenim sadržajem u odnosu na štampano izdanje adresara, ovog puta samostalno na www.pans.co.yu, da bi iste godine bio trajno prebačen na aktuelnoj domen adresi www.pansweb.com.

- I danas je PANS aktuelan i dinamičan, jasan i pregledan, sa svakodnevnim ažuriranjem podataka u okviru moderno dizajniranog sajta (na 4000 strana), koga prati i izdanje u pisanom obliku koje štampamo jednom godišnje.
 
- Sajt u proseku dnevno ugosti 2500 posetilaca. Svaki posetilac se prosečno zadrži 4 minuta, pregleda 4-5 stranica, otvori 70 fajlova (dokumenata) i obavi 80 klikova. Na mesečnom nivou statistika je: 70.000 poseta, 300.000 stranica, 5.000.000 dokumenata, 5.500.000 klikova (pogledajte detaljniju statistiku sajta). Po čuvenom Alexa rejtingu (na www.alexa.com) nalazi se konstantno meÄ‘u prvih 500.000 sajtova u svetu, što ujedno znači i da je u prvih 1000 u Srbiji (od svih sajtova koji se uopšte prate kod nas), odnosno meÄ‘u prvih 500 domaćih sajtova. Google pretraživač ga rangira ocenom 3.
 
- Polje našeg delovanja odavno je prevazišlo okvire Novog Sada i, osim što zahvata Vojvodinu i delove centralne Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore (gde smo prisutni pisanim izdanjem) ono je putem interneta, postalo praktično neograničeno. Više od 100 drugih sajtova je postavilo linkove prema našem.
 
- Naš i Vaš list se periodično distribuira na većini sajamskih manifestacija (u Novom Sadu, Subotici, Kikindi, Beogradu, Budvi...), mnogobrojnim skupovima privrednika u okviru njihovih udruženja, na tribinama i seminarima (npr. Zanatskog doma sa preko 4000 članova, meÄ‘unarodnog skupa ''naftaša'' (YUNG-a), u okviru agencije za marketing Publicite iz Novog Sada), lokalnih i regionalnih privrednih komora na prostoru cele bivše SFRJ, mnogobrojnim izložbama, književnim večerima, koncertima, promocijama (u organizaciji Ars akademije na teritoriji Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine), humanitarnim centrima...
 
- PANS je prisutan i u maloprodajnim objektima širom Vojvodine, čime utičemo ne samo na povećanje tiraža (koje dostiže i 20.000 primeraka po broju) i veće prisutnosti na tržištu, već se time direktno omogućava svima da doÄ‘u do svog primerka (ukoliko ga ne dobiju besplatno, što je, zapravo osnovni način distribucije lista). Ovakav naš potez, koji predstavlja izuzetak u grupi mnogobrojnih konkurentnih adresara, informatora, oglasnika... je naišao na odličan prijem meÄ‘u stanovništvom, koje se ogleda u rasprodatom tiražu svakog broja i puštanjem novih, doštampanih primeraka u dalju prodaju. Aktuelni primerak se uvek može naručiti i direktno od izdavača, pa i na ovaj način.
 
- Saradnici smo mnogobrojnih medijskih i produkcijskih kuća u regionu, preko kojih oglašavamo i poklanjamo svaki novi broj PANS-a, kao i u okviru naših posebnih emisija ili rubrika na radiju i televiziji. Promovišući naš adresar, prezentujemo i sve naše komitente-oglašivače, kojima povremeno omogućavamo i neposredno učešÄ‡e u predstavljanju svog poslovanja.
 
- Osim predstavljanja delatnosti svakog oglašivača i njihovih osnovnih podataka (adresa, tel, www, e-mail, radno vreme, ime direktora, kontakt osobe...) putem tekstova i fotografija, (na sajtu i radio reklamama i video snimcima), u okviru PANS-a periodično se nalaze i planovi gradova sa spiskovima ulica, kao i pans-kuponi putem kojih naši klijenti pokušavaju dodatno da zainteresuju potencijalne korisnike svojih proizvoda ili usluga. Redovno objavljujemo korisne i zanimljive radove posetilaca našeg sajta.
 
- Sajt PANS-a proširen je i vestima, korisnim informacijama, malim oglasima, a obuhvata i mnogobrojne tekstove, fotografije, audio i video sadržaj u okviru dela ZANIMLJIVOSTI, koji najvećim delom potiču od redovnih posetilaca sajta.
 
- PANS je registrovan u ministarstvu Republike Srbije 20. VIII 1996. godine pod brojem 2220. Glavni i odgovorni urednik štampanog i internet izdanja je Dejan Kelić.
 
- Inovativni prethodnici, tj. bivši osnivači i vlasnici bili su: - PANS doo Novi Sad, gl. i odg. urednik Ildiko Otašević (1996-2000)
                                                                                                  - AX doo Novi Sad, gl. i odg. urednik Milivoje Odanović, Dejan Kelić (2001-2003)
                                                                                                  - KIMEX doo Novi Sad, gl. i odg. urednik Dejan Kelić (2003- )
 
PANS (agencija za marketing) NOVI SAD, VojvoÄ‘anskih brigada 15/7, tel: +381 (0)21 424-678, e-mail: Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
tekući račun: 125000000177381962 Pireus Bank ad Beograd, PIB: 106187057, matični broj: 61608729, šifra delatnosti: 74402
______________________________________________________________________________________________

ImageImageImageImageImage

ImageImageImageImageImage

ImageImageImageImageImage

ImageImageImage ImageImage

ImageImageImageImageImage

Image

 
Sledeće / Next >


CONTENT

Teach an old dog new tricks.
 

TRANSLATE
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

SAJTOVI OÄŒLAÅ IVAÄŒA







.
 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Napeti luk se lako slama.
 
poslovni adresar - PANS - poslovni oglasnik