NOVI SAD   Click for Novi Sad, Serbia Forecast
PANS
PANSWEB.COM
 









  Početna arrow TEKSTOVI arrow ÄŒiste cipele /saveti-bonton/
ÄŒiste cipele /saveti-bonton/ Štampaj E-mail
Vrednovanje korisnika: / 13
LošeNajbolje 
Poslao/la: / Sent by Panserator   
Friday, 24 November 2006

ÄŒiste cipele

 

Muškarci, znajte da će žene uvek pogledati u vaše cipele, i ako one nisu čiste... dobićete gliste.

Vaša sreća u nesreći u tom trenutku će biti maksimalno iskorišÄ‡ena ukoliko ne budete svesni vaše ponižavajuće situacije, što se, ruku na srce, uglavnom i dešava. Dakle, nemojte da se sramotite pred lepšim polom (ako to ipak nije slučaj - da je pred vama lepši pol, a to znači i veći psihički bol, baš imate ludu sreću (osramotićete se samo sami pred sobom), nego se potrudite da vam obuća uvek bude drugačija od, što ne bi niko tako rekao, nečistih cipelića!
A, evo kako ćete ih negovati:

1. Izaberite kremu za cipele na bazi pčelinjeg voska, jer će ona sačuvati kožu vaših cipela mekom. Apsolutno izbegavajte silikonske kreme, koje stvaraju „film“ (šta god to značilo), to jest tanki sloj (sada i znamo) na cipelama i, prosto „izgore“ kožu.

2. Ako su cipele prljave (ako nisu - uprljajte ih; tek toliko da nam ne propadne savet) prvo ih obrišite čistom i vlažnom pamučnom krpom (količina vlažnosti je oduvek bila po slobodnom izboru). Na taj način ćete otvoriti pore na koži (naravno da se radi još uvek o koži vaših prljavih cipela) i olakšaćete da krema za cipele prodre što dublje u kožu (vaših cipela, naravno. Naravno, da smo toliko za sada već naučili - ponavljanje je majka znanja). TuÄ‘e cipele pretpostavljamo da nećete ni pomisliti da čistite (nadamo se da ste toliko mudri), jer znamo da ionako imate dovoljno problema sa zagaÄ‘enošÄ‡u vazduha iz sopstvenih. Kada smo već kod toga, znamo i da ćete sve ove radnje preduzimati navučenih čarapa - nagon za samoodržanjem čuda stvara!

3. Ako obično mažete cipele tvrdim sredstvom za cipele, onda ih povremeno mažite i mekom četkom, da biste povratili pigment koži. (Za ovaj savet molimo vas da se malo potrudite, uzdržite, i ne povratite. Hvala u ime vašeg ekrana i tastature.)

4. Ako su vam cipele pobelele od kiše ili snega, odmah po dolasku kući (ukoliko je naravno, posedujete) dobro ih obrišite mokrim sunÄ‘erom (naravno, ukoliko imate vode u kući. Ukoliko je nemate, vratite se napolje i naÄ‘ite neku manje prljavu baricu ili sneg koji nije suv. Ako nemate ni sunÄ‘er, s razlogom se pitamo: odakle vam cipele!?)

5. Kada cipele namažete kremom, ostavite ih 15-20 minuta, a onda ih izglancajte mekom četkom, koja će otkloniti suvišni sjaj. A ako su vam pantalone bele ili sasvim svetle (ako su vam male nemojte ih nositi), ostavite cipele da, pre glancanja, odstoje čitavu noć. Tada možete da sipate u čašu neki sok i popijete ga. (On neće direktno uticati na čistoću vaše obuće, ali nije loše i to ponekad sebi da priuštite). Obavezno operite i zube pre spavanja; valjda su vam oni jednako važni bar kao i cipele, ako već nisu jednako čisti.

6. Napomena: svi ovi saveti se jednako odnose kako na levu, tako i na desnu cipelu. Bitno je da ih ne pomešate pri obuvanju da ne bi ostavili utisak sličan onome na početku teksta.

Sada šetajte odavde!
 
Komentari
Dodaj Novi Pretraga RSS
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink:
:!::?::idea::arrow:
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Prethodno / Previous   Sledeće / Next >


CONTENT

There no honor among thieves.
 

TRANSLATE
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

SAJTOVI OÄŒLAÅ IVAÄŒA








.
 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Laž je grudva snega-što se dalje kotrlja, sve veća biva.
 
poslovni adresar - PANS - poslovni oglasnik